Overslaan en naar de inhoud gaan
Basecamp Maître Poutifard - Hallen Belfort

Het City Film Office trekt filmproducties aan naar Brugge en ondersteunt hen op het werkveld. Daarmee versterkt het, vanuit zijn eigen expertise, de missie van het overkoepelende Visit Bruges: professionals een zo volledig mogelijke dienstverlening bieden, in nauwe samenwerking met andere stadsdiensten. Met een warm hart voor lokale partners die producties kunnen versterken.

Proactieve pijler sinds 2007

De opnames van kaskraker In Bruges waren een hoogtepunt voor Brugge op het witte doek. In 2007 viel deze productie samen met de opstart van het Brugse filmloket, ondertussen City Film Office. Het was de eerste grote filmaanvraag en die vroeg om een structurele en proactieve aanpak. In Bruges zette de stad meteen stevig op de kaart als filmlocatie. Geïnspireerd door dit succes volgden nog heel wat klinkende titels:

The white queen
Opnames 'The White Queen', Stadhuis Stad Brugge

De vlotte weg naar een fijne samenwerking

Samen met jou en je team gaat het City Film Office voor een vlotte productie in Brugge. Daarom hanteren we enkele vaste stappen voor je aanvraag. Hou vooral rekening met de termijn van 30 dagen, zodat je bij aanvang van de opnames over de nodige vergunningen beschikt.

Enkele belangrijke stappen in je vergunningsaanvraag:

  1. Je vult het aanvraagformulier in en stuurt het door, minstens 30 dagen voor de aanvang van de opnames.
  2. We beoordelen je dossier, vragen advies aan de betrokken stadsdiensten en vragen het bestuur om goedkeuring.
  3. Je aanvraag wordt goedgekeurd, geweigerd of we vragen bijkomende informatie bij je op.