Overslaan en naar de inhoud gaan
Pakhuizen Steenkaai (Onder Vuur)

De perfecte locatie in Brugge vinden of je filmopnames praktisch organiseren? Ons team doet haar uiterste best om productiehuizen maximaal te ondersteunen. En dat wordt gewaardeerd. Veel producties zijn enthousiast over de services van het City Film Office en dat gevoel delen ze graag met jou. Laat je inspireren door de fijne feedback van deze filmprofessionals.

Campagnebeeld Beau Séjour 2

"Een avontuur om nooit te vergeten."

Gedurende 6 maanden streken cast en crew van Beau Séjour neer in Zeebrugge. Gedurende 100 dagen draaiden ze er het succesvolle 2de seizoen. Producer Saskia Verboven en algemeen opnameleider Githa Hermans blikken terug: "het was een geweldig avontuur. Geen gemakkelijk avontuur, maar wel eentje om nooit te vergeten. Het is dankzij de gastvrijheid, de inzet en het enthousiasme van mensen zoals u dat wij goede fictie in Vlaanderen konden en kunnen maken."

Filmlocatie Beau Séjour
Zeebrugge, haven Visit Bruges - Jan Darthet

"Ongelofelijke filmische kwaliteit."

Kaat Beels, regisseur van Beau Séjour over Zeebrugge: "We zoeken altijd naar een heel specifieke arena en de scenaristen suggereerden Zeebrugge en de marine. Wij waren onmiddellijk onder de indruk van het ongelofelijke karakter van de locatie. Iedereen kent Brugge en elke foto die je er maakt is een postkaart, maar we vonden het veel stoerder om Zeebrugge in beeld te brengen vanwege de onvoorstelbare filmische kwaliteit. Ook omwille van het ruwe karakter, met de haven, de marine. Het klopt echt dat ons verhaal zich hier afspeelt."

The Bachelorette

"Dankbaar voor de fijne samenwerking."

John Trapman van Amsterdam Production Services werkte samen met het City Film Office voor het Amerikaanse The Bachelorette. Het was meteen de eerste ervaring van het film office met reality tv. En ze wisten de noden van John en zijn team goed aan te pakken. “The Bachelorette is een veeleisende productie, die veel flexibiliteit vraagt en een grote impact op de stad heeft. Zeker niet evident dus, maar onze ploeg is over de hele lijn enthousiast over de ervaring. Nogmaals bedankt voor de fijne samenwerking.”

Opnames PK

"An ideal shooting location."

Brugge is één van de hoofdlocaties in de film PK, meteen ook de eerste Bollywoodproductie die in België is gedraaid. De pittoreske Brugse binnenstad bleek voor het productieteam van de Indische regisseur Rajkumar Hirani de ideale setting. Ook Bollywoodsterren Anushka Sharma en Sushant Singh Rajput waren lovend over Brugge.

“Bruges, in all its uniqueness and cultural beauty, offered us the affability and splendor needed for shooting a film. As both a holiday destination as well as a shooting location, Bruges proves to be ideal.” (regisseur Rajkumar Hirani)

“It's so easy to fall in love with a place like Bruges. Everywhere you look you see such beauty.” (hoofdrolspeler Sushant Singh Rajput)

“This having been my first shoot in Bruges, left me wanting to go back for some more. The astounding beauty, the wonderful people and the mouth watering food made my stay an unforgettable one.” (hoofdrolspeler Anushka Sharma).

"In Brugge kunnen we heel kort op de bal spelen"

Sanne Schockaert en Soetkin Gryson draaiden als location manager o.a. De Familie Claus, Onder Vuur en Het Verhaal Van Vlaanderen en vonden het telkens heel fijn om in Brugge te kunnen werken. Vooral de vlotte communicatie is voor hen een pluspunt.