Overslaan en naar de inhoud gaan
200913_JAN8748©jandarthet.jpg

Brugge gaat voluit voor een duurzame toekomst. Daarom kiezen we uitdrukkelijk voor ‘beter’ in plaats van ‘meer’, met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (de SDG’s) als leidraad. Dat doet het stadsbestuur zeker niet alleen. Bewoners, ondernemers en bezoekers trekken mee aan deze kar.

Ook voor jouw filmproductie staat een duurzame aanpak hoog op de agenda. Van zuinig energieverbruik en slim transport tot de bescherming van erfgoed, respect voor dierenwelzijn en groenzones, of een doeltreffende sortering van afval. Wist je trouwens dat er heel wat lokale bedrijven klaarstaan om je productie mee vorm te geven? Zo spaar je kilometers uit, terwijl je de lokale economie steunt.

Klimaatplan Brugge Naar Morgen

Het klimaatplan BruggeNaarMorgen stuurt de stad in het nemen van beleidskeuzes aan de hand van een aantal duurzame thema’s. Met dit engagement wil de stad de lokale uitstoot van CO2 tegen 2030 met de helft verminderen. Tegen 2050 wil Brugge zelf geen netto CO2 meer uitstoten en een klimaatneutrale stad zijn. Dit kan alleen maar als iedereen zijn steentje bijdraagt. Ook voor filmproducties zijn deze bruggen een kapstok om opnames duurzamer te organiseren.